Mikä on YSP?

Young Spokespeople

Medialähettilääksi voi hakea kuka tahansa 15-22 -vuotias aktiivinen partiolainen, joka haluaa vaikuttaa Suomen Partiolaisten ja partiopiirien viestintään. Vuosittain pestataan noin 25 uutta YSPiä(medialähettilästä) toimimaan sekä valtakunnallisesti että oman piirinsä alueella erilaisissa viestintään liittyvissä tehtävissä. Medialähettilään tehtävät vaihtelevat oman kiinnostuksen ja maantieteellisen sijainnin mukaan. Tehtävät voivat liittyvät niin Suomen Partiolaisten valtakunnallisiin projekteihin, piiriin omiin tapahtumiin kuin YSPien itse järjestämiin tempauksiin. Medialähettiläät ovat olleet mukana toteuttamassa Yhdessä Parempi Maailma -kampanjaa, kertoneet partiosta sekä paikallisille että valtakunnallisille medioille ja järjestäneet omia tempauksia, joiden kautta partio on saanut positiivista näkyvyyttä.

Miten medialähettilääksi?

Oletko ulospäinsuuntautunut ja haluat edistää partion positiivista näkyvyyttä? Oletko aktiivisesti partiossa mukana? Haluatko kertoa kuinka mahtava harrastus partio on?Haku seuraavan vuoden medialähettiläskoulutukseen alkaa syksyllä 2014 ja pesti alkaa heti kurssin jälkeen tammikuussa 2015. YSPejä pyritään pestaamaan jokaisesta piiristä sekä FiSScistä. Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan syksyllä 2014 nettisivuilla ja Facebookissa, joten pysy kuulolla!

Taustaa

YSP eli Young Spokespeople konsepti on lähtöisin Iso-Britanniasta vuodelta 2007. Ensimmäinen medialähettiläskoulutus järjestettiin Suomessa partion juhlavuonna 2010 ja sen jälkeen koulutus on järjestetty vuosittain. Nykyään YSPejä toimii myös useissa muissa maissa esimerkiksi Ruotsissa toimii Scouternas Unga Talespersoner.