Mikä on YSP?

Young Spokespeople

Suomen Partiolaiset järjestää vuosittain YSP-kurssin, jolle voi hakea kuka tahansa 15-22 -vuotias aktiivinen partiolainen. Kurssille valitaan noin 25 koulutettavaa eri puolilta Suomea. YSP-kurssilla opetellaan erilaisia viestintä- ja esiintymistaitoja, joita YSPit (eli kurssin käyneet) pääsevät hyödyntämään oman kiinnostuksensa mukaan erilaisissa tehtävissä Suomen Partiolaisten ja partiopiirien viestinnässä. YSPit toimivat usein myös apuna partion markkinoinnissa sekä yhteistyössä sidosryhmien kanssa erilaisissa tapahtumissa.

YSP-kurssin käyneet ovat toimineet niin Suomen Partiolaisten valtakunnallisissa projekteissa ja piirien tapahtumissa kuin heidän itse järjestämissään tempauksissa. YSPit ovat päässeet kertomaan partiosta sekä paikallisille että valtakunnallisille medioille ja osallistuneet erilaisiin viestinnän tehtäviin, joiden kautta partio on saanut positiivista näkyvyyttä.

Erilaisia YSP-projekteja:

  • Nenäpäivätempaukset
  • Partiosmoothie-baari
  • PopUp-koloja
  • Huivita se mistä tykkäät-kampanja
  • Erilaiset juontotehtävät jäsenkokouksissa, puheenjohtajatenteissä, suurleireillä
  • Adventtikalenterilahjoitusten luovuttaminen yhteistyötahoille, kuten Tasavallan presidentille
  • Aamukahvi-tuokiot

Miten medialähettilääksi?

Oletko kiinnostunut viestinnästä ja haluatko edistää partion positiivista näkyvyyttä? Oletko aktiivisesti partiotoiminnassa mukana? Haluatko kertoa muillekin, kuinka mahtava harrastus partio on? Hae vuoden 2018 kurssille 9.10.-12.11.2017! Kurssi järjestetään tammikuussa, ja sille pyritään valitsemaan kurssilaisia ympäri Suomea kaikista partiopiireistä sekä FiSScistä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.

Taustaa

YSP eli Young Spokespeople -konsepti on alun perin Iso-Britanniasta, jossa ensimmäinen kurssi järjestettiin vuonna 2007. Suomessa ensimmäinen YSP-kurssi järjestettiin 2010, jonka jälkeen kurssi on vakiintunut osaksi Suomen Partiolaisten vuosittaista toimintaa. Nykyään YSPejä toimii useissa muissa maissa, kuten Ruotsissa Scouternas Unga Talespersoner -nimikkeellä. Eri maiden YSPit pyrkivät tekemään keskenään yhteistyötä, jossa myös suomalaiset ovat olleet aktiivisesti mukana.