Hakijalle

Vuoden 2019 Young Spokespeople-kurssin haku alkaa 1.10.2018.

Vuoden kuumin nuorille suunnattu viestintäkoulutus on jälleen täällä! Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä YSP-kurssi on tällä kertaa 18.-20.1.2019.

15 – 22 -vuotiaat nuoret kokoontuvat viikonlopuksi opettelemaan viestintään, markkinointiin ja mediatyöskentelyyn liittyviä taitoja sekä pistämään taitonsa koetukseen käytännössä. Kurssin jälkeen YSPit ottavat vastaan kahden vuoden haasteen Suomen Partiolaisten viestinnän etujoukoissa ja lähtevät levittämään partion ilosanomaa missä ikinä kulkevatkaan!

Hakuaika alkaa 1.10. ja kestää aina 21.10. kello 23.59 saakka. Kannattaa seurata sosiaalista mediaa hästägeillä #yspfinland sekä näitä verkkosivuja, joissa julkaistaan vanhojen YSPien terveisiä hakijoille sekä kaikkea muuta jännittävää kurssiin ja YSP-toimintaan liittyen.

Hakulomake löytyy täältä


HAKUOHJEET:

Hakuaika vuoden 2019 YSP-kurssille on 1.-21.10.2018. Kurssi järjestetään 18.-20.1.2019, ja kaikille kurssilaisille korvataan matkakulut kurssipaikalle. Mikäli haet kurssille ja tulet valituksi, sitoudut sen jälkeen YSP-pestiin kahdeksi vuodeksi.

Hakemus tehdään ensimmäistä kertaa kyselylomakkeen kautta, mutta se saa silti olla tekijänsä näköinen – joko kirjallinen tai video. Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot (nimi, syntymäaika, lippukunta, piiri, puhelinnumero, sähköpostiosoite) sekä seuraavat hakukysymykset:

1) Miksi juuri sinä olisit loistava Young Spokesperson?

2) Mainitse yksi hyvä ja yksi kehitettävä asia Suomen Partiolaisten viestintä- ja markkinointikanavissa (mm. Partio-lehti, somekanavat, partio.fi).

Lisäksi hakemuksessa vaaditaan toiminnallinen partiokuva hakijasta, ja se tulee liittää lomakkeeseen linkillä. Mikäli hakija haluaa tehdä hakemuksen videona, hakukysymyksiin on vastattava siinä. Video saa olla maksimissaan 1,5 minuuttia pitkä, ja se tulee ladata Youtubeen piilotettuna videona ja linkata hakemukseen.

Vuoden 2019 YSP-kurssilla toteutetaan ensimmäistä kertaa kurssiuudistus, jonka myötä kurssilaiset perehtyvät osan ajasta hakuvaiheessa toivomaansa linjakoulutukseen. Linjakoulutuksia ovat kirjoittaminen, sosiaalinen media, kuvaaminen ja esiintyminen. Kaikki kurssilaiset oppivat edelleen aiemmillakin kursseilla käydyt perusasiat viestinnästä ja markkinoinnista, mutta harjoituksissa syventyvät linjakohtaisiin asioihin. Hakulomakkeessa hakija laittaa linjakoulutukset mieluisuusjärjestykseen sen mukaan, mihin toivoisi pääsevänsä, mikäli tulee valituksi kurssille.

Hakemus tulee lähettää 21.10.2018 klo 23.59 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnoista viimeistään 11. marraskuuta 2018. Lisätietoja hakemisesta ja kurssiuudistuksen myötä tulevista linjakoulutuksista saat sähköpostitse ysp@partio.fi tai YSP-ryhmän puheenjohtaja Anna Enbuskelta (anna.enbuske@partio.fi).

Kurssin järjestämisestä vastaava YSP-ryhmä säilyttää hakemuksia hakuprosessin loppuun asti. Hakemuksia käsittelee vain Suomen Partiolaisten YSP-ryhmän jäsenet. Hakuprosessin loputtua kaikki hakemukset yhteystietoineen poistetaan. Lue lisää partion henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojasta: www.partio.fi/tietosuoja