Hakuohjeet vuoden 2019 kurssille on julkaistu!

Syyskuu lähenee loppuaan ja haku vuoden 2019 kurssille lähenee alkamistaan! Haku kurssille tapahtuu lokakuussa 1.10.-21.10. ja itse kurssi järjestetään 18.-20.1.2019.

Vuoden 2019 kurssilla jakaudutaan ensimmäistä kertaa linjoihin, joissa syvennytään tarkemmin omaan aihepiiriin yleisen media- ja viestintäkoulutuksen lisäksi.

Linjat ovat:

  • Kirjoittaminen
  • Sosiaalinen media
  • Kuvaaminen
  • Esiintyminen

Hakemuksen kuvaamisen voi aloittaa jo nyt! Hakulomake aukeaa 1.10.

HAKUOHJEET:

Hakuaika vuoden 2019 YSP-kurssille on 1.-21.10.2018. Kurssi järjestetään 18.-20.1.2019, ja kaikille kurssilaisille korvataan matkakulut kurssipaikalle. Mikäli haet kurssille ja tulet valituksi, sitoudut sen jälkeen YSP-pestiin kahdeksi vuodeksi.

Hakemus tehdään ensimmäistä kertaa kyselylomakkeen kautta, mutta se saa silti olla tekijänsä näköinen – joko kirjallinen tai video. Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot (nimi, syntymäaika, lippukunta, piiri, puhelinnumero, sähköpostiosoite) sekä seuraavat hakukysymykset:

1) Miksi juuri sinä olisit loistava Young Spokesperson?

2) Mainitse yksi hyvä ja yksi kehitettävä asia Suomen Partiolaisten viestintä- ja markkinointikanavissa (mm. Partio-lehti, somekanavat, partio.fi).

Lisäksi hakemuksessa vaaditaan toiminnallinen partiokuva hakijasta, ja se tulee liittää lomakkeeseen linkillä. Mikäli hakija haluaa tehdä hakemuksen videona, hakukysymyksiin on vastattava siinä. Video saa olla maksimissaan 1,5 minuuttia pitkä, ja se tulee ladata Youtubeen piilotettuna videona ja linkata hakemukseen.

Vuoden 2019 YSP-kurssilla toteutetaan ensimmäistä kertaa kurssiuudistus, jonka myötä kurssilaiset perehtyvät osan ajasta hakuvaiheessa toivomaansa linjakoulutukseen. Linjakoulutuksia ovat kirjoittaminen, sosiaalinen media, kuvaaminen ja esiintyminen. Kaikki kurssilaiset oppivat edelleen aiemmillakin kursseilla käydyt perusasiat viestinnästä ja markkinoinnista, mutta harjoituksissa syventyvät linjakohtaisiin asioihin. Hakulomakkeessa hakija laittaa linjakoulutukset mieluisuusjärjestykseen sen mukaan, mihin toivoisi pääsevänsä, mikäli tulee valituksi kurssille.

Hakemus tulee lähettää 21.10.2018 klo 23.59 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnoista viimeistään 11. marraskuuta 2018. Lisätietoja hakemisesta ja kurssiuudistuksen myötä tulevista linjakoulutuksista saat sähköpostitse ysp@partio.fi tai YSP-ryhmän puheenjohtaja Anna Enbuskelta (anna.enbuske@partio.fi).

Kurssin järjestämisestä vastaava YSP-ryhmä säilyttää hakemuksia hakuprosessin loppuun asti. Hakemuksia käsittelee vain Suomen Partiolaisten YSP-ryhmän jäsenet. Hakuprosessin loputtua kaikki hakemukset yhteystietoineen poistetaan. Lue lisää partion henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojasta: www.partio.fi/tietosuoja