Terveisiä Hakijoille: Pauli Engblom

(kuva: Jukka Koskelainen)

YSP-koulutuksessa saatuja oppeja voi hyödyntää myös monessa muussa paikassa. Useat aktiiviset partiovaikuttajat ovat hakeneet aikoinaan vauhtia toimintaansa YSP-kurssilta ja käyttäneet oppimiaan tietoja ja taitoja editääkseen partiolaisten asioita.

Terveisiä Hakijoille-haastattelusarjan kolmannessa osassa terveisiään pääsee jakamaan Suomen Partiolaisten Partioneuvoston puheenjohtajana toimiva Pauli Engblom. Pauli toimi usean vuoden myös YSP-ryhmässä suunnittelemassa ja kehittämässä YSP-koulutusta ennen siirtymistään uudemmille vesille.

Kuka olet?

“Pauli Engblom, 23-vuotias oikeus- ja kauppatieteiden opiskelija Turusta.”

Koska kävit kurssin?

“Kävin ensimmäisen Suomessa järjestetyn kurssin vuonna 2010. Lisäksi kävin 2012 WOSM:n Euroopan alueen YSP-kurssin. ”

Mitä teet partiossa nyt?

“Tällä hetkellä olen partiossa Partioneuvoston puheenjohtaja, mikä on varsinainen näköalapaikka. Pääsen osallistumaan Suomen Partiolaisten hallituksen työskentelyyn ja johdan Partioneuvoston työskentelyä, jossa pyritään edistämään partiota koko Suomessa. ”

Missä olet päässyt hyödyntämään YSP-kurssille saamiasi oppeja?

“YSP-taitoja pääsee käyttämään kaikkialle. Olen rekrynnyt monta uutta tyypiä partioon. Lisäksi olen päässyt kertomaan partiosta muun muassa televisioon ja pörssiyhtiön blogiin. Johtaminen on viestintää ja viestintätaitoja oppii YSP-kurssilla. Paras muisto YSP-pestistä on uusien kavereiden lisäksi heti ensimmäiseltä YSP-vuodelta, kun kehitimme kavereiden kanssa partioviikolle huivituskampanjan, joka levisi koko Suomeen ja sai hyvin näkyvyyttä.”

Mitä terveisiä lähetät hakijoille?

“Partio on nuorten liike nuorille ja siksi partiota parhaiten edustaa nuoret, niin sosiaalisessa mediassa kuin valtakunnan pääuutislähetyksessäkin. YSP-kurssi antaa taitoja ja kavereita, mutta ennen kaikkea asennetta!”

 

– Hermanni