Terveisiä Hakijoille: Essi Koski

Terveisiä Hakijoille-haastatteluiden toisessa osassa mikin ääreltä löytyy yksi Suomen pohjoisimmista YSPeistä. Lapin partiopiiri ja siellä toimivat YSPit ovat olleet lähivuosina todella touhukkaita ja tehneet jos jonkinlaista tempausta.

YSP-kurssille voi hakea paikkakunnasta riippumatta, eikä pestissä toimiminen ole sidottua maantieteelliseen sijaintiin. Joka vuosi kurssille valitaan mahdollisimman laajasti ympäri Suomea uusia ja ennenkaikkea innokkaita hakijoita, joten jos kotipaikkakunnallasi tai sen lähistössä ei ole vielä YSPejä näy, ei muuta kuin hakemusta tulemaan!

Kurssin jälkeen, kun uudet YSPit palaavat takaisin koteihinsa, vastassa odottaa oman piirin YSP-perhe. Eri vuosina kurssien käyneet pääsevät toimimaan yhdessä ja oppimaan toisiltaan. Jokaisessa piirissä toimii piiri-YSP, joka koordinoi koko piirin toimintaa piirin ja YSP-ryhmän suuntaan.

Kuva: Anna Enbuske

Kuka oot?

“Oon Essi Koski, Lapin piiri-YSP Rovaniemeltä”

Milloin kävit kurssin?

“Kävin 2016 vuoden kurssin”

Mitä teet nyt?

“Nyt toimin Lapissa piiri-yspinä, eli koordinoin muita Lapin yspejä ja olen osa piirin viestintäryhmää. Tällä hetkellä vedän myös Lapin yspien viestintäapua lippukunnille -projektia, jossa yspit voivat lähteä kouluttamaan ja auttamaan lippukuntia viestintään koskevissa asioissa, esim. sosiaalisen median käyttö tai nettisivut. Tällä hetkellä viimeisillä metreillä vetää Elämyksen kuvausmestarin pesti.
Siviilielämässä en juuri nyt tee oikein mitään partion lisäksi. Seikkailen siellä sun täällä vielä kun ehtii. Ensi tammikuussa lähden armeijaan varusmiessoittokuntaan.”

Missä oot päässy käyttään YSP-taitojasi?

“Kaikkialla! Huomaan hyödyntäväni YSP-taitoja niin viestinnässä, kuin myös muussa partiotekemisesä. Kurssilla opitut taidot ovat minulla myös käytössä ihan normaalissa arjessakin partion ulkopuolella. Toisten ihmisten kanssa viestimistä ja kommunikointia tapahtuu kaikkialla, koko ajan!”

Paras YSP-muisto?

“Paras muisto YSPiydestä on ehdottomasti tämän vuoden huhtikuun Islannin reissu, jonne lähdin edustamaan Suomen YSPejä Euroopan laajuiselle YSP-kurssille. Oli mahtavaa päästä tutustumaan myös muiden maiden yspeihin ja tehdä ensimmäinen partion kv-reissu yspinä.”

Mitä haluaisit sanoa hakijalle?

“Kurssi ja sen jälkeinen elämä mullistaa mahdollisuudet harrastaa partiota, tai ainakin minulla mullisti. Ei ole mitään pätevää syytä miksi ET hakisi kurssille, koska kyseessä on kaikin mahdollisin superlatiivein paras kurssi, jota pystyy hyödyntämään niin monin eri tavoin niin monessa eri elämäntilanteessa. ”

 

Kiinnostuitko? Hae mukaan vuoden 2018 kurssille!
Seuraa #yspfinland somessa, YSP Finland Facebookissa ja @yspfinland Instagramissa!
Hakuohjeet: http://ysp.partio.fi/hakijalle