Terveisiä hakijoille: Anna Enbuske

Young Spokespeople-kurssin on käynyt vuoden 2010 jälkeen jo lähes 200 partiolaista ympäri Suomea. Kiersin ympäriinsä haastattelemassa nykyisiä ja vanhoja YSPejä ja kyselemässä, mikä siinä YSP-toiminnassa oikein on parasta.

Haku vuoden 2018 kurssille on auki 9.10.-12.11.2017 ja sen aikana julkaistaan Terveisiä Hakijoille erilaisissa tehtävissä toimivilta YSPeiltä. Ensimmäisenä puheenvuoron saa YSP-ryhmän uutena puheenjohtajana toimiva Anna Enbuske.

 

Kuka oot?

“Mie oon Rovaniemen Napapiirin Tytöistä tuleva Anna Enbuske, joka on sittemmin Helsingissä myös kotiutunut Lauttasaaren Luotsityttöihin. Oon partiolainen, joka tykkää käyttää punasta huulipunaa, rakastaa Marimekkoa ja kaipaa tasaisin väliajoin metsään kerrostalojen keskeltä.”

Mitä teet Partiossa nyt?

“Toimin yhtenä YSP-kurssin kouluttajista vuoden 2018 alusta aloitan myös Suomen Partiolaisten YSP-ryhmän puheenjohtajana. YSP-hommien lisäksi olen Lapin Partiolaisten vuoden 2019 piirileirin toinen leirinjohtaja sekä SP:n kuvausryhmän jäsen. Olen toiminut myös pitkään Lapin Partiolaisten somevastaavana, mutta sen kapulan ojennan pian seuraavalle YSPille”

Mikä on paras kokemus, jossa oot päässy hyödyntämään YSP-kurssilla oppimiasi taitoja?

“Edellisellä Lapin Partiolaisten piirileirillä, Loimulla 2014, kävi pari päivää vierailemassa Suomen Kuvalehden toimittaja. Usean aukeaman jutun lisäksi oli huikeaa päästä käyttämään YSP-taitoja niin, että toimittajan ajatukset partiosta muuttui reissun aikana ja hän tunsi olonsa kotoisaksi leirillä. Adventtikalenterin luovutus Joulupukille on ollut myös yksi kohokohta!”

Linkki juttuun (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kuka-olisi-uskonut-partioliike-kukoistaa-taas-asennetta-riittaa/?shared=287870-a069a976-4#)

Mitä terveisiä haluaisit sanoa hakijalle?

“YSP-kurssi on huikean hyvä vaihtoehto viestinnästä ja markkinoinnista kiinnostuneelle nuorelle partiolaiselle. Kurssilta saa paljon käytännön oppeja, verkostoituu ihmisiin ympäri Suomea ja pääsee näkemään partiota erilaisesta näkökulmasta kuin on aiemmin nähnyt. Kurssi on avannut ainakin itselle uusia ovia partiossa, ja sen avulla olen päässyt tekemään sellaisia partiojuttuja, jotka ovat tuntuneet omilta.”

Annan tavoin moni YSPi päätyy hyödyntämään kurssilla oppimiaan taitoja kotilippukunnassaa ja piirissään. Projektipohjainen toiminta antaa mahdollisuudet omien kiinnostusten ja erityisosaamisen hyödyntämiseen pestissä toimiessasi. Viestintäosaamisesta on  myös rutkasti hyötyä muissa rooleissasi, partiossa ja sen ulkopuolella.

Kiinnostuitko? Hae mukaan vuoden 2018 kurssille!
Hakuohjeet: http://ysp.partio.fi/hakijalle/

– Hermanni