Yspinä kosketus mahtavaan partioon

Haku vuoden 2017 YSP-kurssille on käynnissä 6. marraskuuta asti. Lue vuoden 2015 kurssilaisen Nea Laineen blogipostaus, ja hae mukaan.

Miten sun partiopolku on lähtenyt rakentumaan? Onko se täynnä seikkailua, paljon lippukuntatoimintaa? Ei väliä miten vastailit kysymyksiin, mutta nyt seuraavan tekstinpätkän aikana saat lukea miten mun partiopolku on lähtenyt rakentumaan. img-20151125-wa0016

Olen Nea Lounais-Suomen Partiopiiristä. Olen itse päässyt kurssilaiseksi kaksi vuotta sitten ja nyt toimin piirini piiri-yspinä. Olen yspinä saanut kokea vaikka ja mitä ja oppinut vastaanottamaan vastuuta ja toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Sanoisinkin varmaan niin, että yspinä saa kokea parhaita paloja luottamuksesta ja pääsee syvälle viestinnän ja markkinoinnin saloihin. Se, että saa vastuuta tuo onnistumisen fiiliksiä ja luo olon, että on tärkeä. Yspinä jos milloin sellaisen tunteen on saanut kokea.

Piirille on mahtava tehdä hommia. Viestintä on yksi iso juttu, jossa yspit ovat mukana. Sen kehittäminen on yspien oiva mahdollisuus saada nuorisojärjestö näyttämään itseltään somessa ja niille, jotka mahtavaan harrastukseen eivät tietään vielä ole löytäneet!

Nyt moni varmaan miettii, että kuinka tylsää byrokratiaa ja paperipartiointia! No ei vain sitä vaan myös kaikkea muuta. Valokuvaaminen, videoiden tekeminen, erilaiset tempaukset ja tapahtumat ja partiosta kertominen on enemmän sitä käytännön läheisempää hommaa mitä teemme. Tärkeitä nekin eikä sitä saa unohtaa.

Aina puhutaan siitä, että yspeinä pääsee tekemään kaikkea jännää ja tapaamaan kuuluisuuksia, totta sekin. Koko maailma on vapaa ja mitä vain on mahdollisuus tehdä, välillä määränpäähän on vain vähän pidempi matka 😉