Millaista YSP2016-kurssilla oli?

YSP-koulutus vuosimallia 2016 pidettiin Vihdin Kirilässä 15.-17.1. Matkaan lähdettiin perjantai-iltana yhteiskuljetuksella Helsingistä, mutta niin minulla kuin monella muullakin kyyti oli lähtenyt omasta kotikaupungista jo aikaisemmin
Porukan kokoontuessa vähitellen Elielinaukiolle musta tuntui siltä, kuin kyseessä olisi vaan joku vanhan, tutun partioporukan kokoontuminen – niin tuttavalliselta ja ystävälliseltä kaikki vaikutti.
Kun oltiin saavuttu Kirilään, majoituttiin ja rupateltiin pienemmissä ryhmissä erilaisista partiokliseistä. Myöhemmin ohjelmaan kuului itse varsinainen ”kliseiden ilta”, jossa jokainen sai esitellä oman kliseisen partiovarustuksensa. Ryhmissä asustettiin myös yksi kliseemonsteri, joista kukin kuvasi hyvin ehkä joidenkin ei-vielä-partiolaisten kuvaa tyypillisestä partiolaisesta. Illalla tutustuminen uusiin kavereihin jatkui, ja juttua riitti vielä myöhään.

Lauantaiaamu sarasti ekojen varsinaisten koulutussettien myötä. Pohdittiin erilaisissa haastatteluissa esiintymisen sekä lehdistötiedotteen tekemisen perusteita. Lisäksi kävimme läpi myös somen käyttöä partiossa. Lauantai-iltapäivän ohjelmaan kuului jonkinlaisen partio- tai YSP-aiheisen videon suunnittelu. Videoille mietittiin kohderyhmä sekä jokin media, missä kyseisen videon voisi julkaista. Suunnittelun, kuvaamisen ja editoinnin lomassa ehdittiin nauraa monille mahtaville läpille ja myös lopputulokset aiheuttivat hilpeyttä samana iltana pidetyssä fiinissä YSP-Gaalassa, jossa videot esitettiin. Gaalan jälkeen olivat vuorossa hurjat reivit, joissa repästiin legendaarisimmat muuvit Macarenasta Letkajenkkaan. Lauantai-illan huumassa tehtiin muun muassa ihmis-Roihu-logo lumeen ja yön aikana syntyivätkin ne parhaat inside-läpät…
Hakiessani YSP 2016 -koulutukseen ajattelin saavani paljon uutta tietoa ja taitoa partioviestinnästä ja erilaisista medioista sekä niiden kanssa toimimisesta. Mielessäni kävi tietenkin myös, että YSPeinä on ehkä samantyyppistä porukkaa ja muuta hauskaa ohjelmaa, sillä olen kuullut edellisten vuosien kurssilaisilta paljon hyvää.

Sunnuntaina ryhmäläiset kaivautuivat hienolle aamiaiselle (palanutta pekonia lukuunottamatta) väsyneinä mutta onnellisina. Saatiin vielä kattava tietoisku YSP-toiminnasta ja muista SP:n jutuista vierailevalta tähdeltä, SP:n viestintäpäällikkö Annalta. Lopulta oli aika pakata vielä viimeiset kamppeet, siivota paikka ja vetää vielä muutama kierros iskelmätankokaaospeliä ja muita improjuttuja.

Aktiivinen keskustelu ei ole hiipunut uusille YSPeille perustetussa ryhmässä, ja olemme jo kovasti suunnittelemassa kaikenlaista meetingiä tälle vuodelle. Viimeistään Roihulla tavataan taas! Mahtavien uusien kavereiden lisäksi käteen jäi paljon hyviä juttuja, jotka yritän muistaa nykyisissä ja tulevissa viestintään ja mediaan liittyvissä partiopesteissä ja toivottavasti joskus vielä ammatissakin. Suosittelen kurssia kaikille innokkaille, kiinnostuneille ja huumorintajuisille partiolaisille, jotka handlaa (tai edes yrittää) tilanteen kuin tilanteen ja osaa olla oma itsensä. Saan kyllä olla onnellinen tästä viikonlopusta ja kaikista mahtavista YSP-jutuista, joihin tuun vielä pääsemään!

Nyt ei auta muuta kuin kiittää kaikkia kahtakymmentäneljää kurssitoveria, mahtavaa OSPiperhettä sekä uskollisesti sapuskaa pöytään kärränneitä Gourmetnäädänpoikasia aivan huikeesta viikonlopusta. Kiitos! 🙂

Noora Kankare