YSP-kurssi 2015

Vuoden 2015 YSP-kurssi järjestettiin viime viikonloppuna(16.-18.1.2015) Seitsyen leirikeskuksessa Pälkäneellä. Kurssille osallistui 24 YSPiä eri puolilta Suomea.

Kurssille osallistunut Marja Tiainen kertoo, että kurssilla oppii paljAapo_Rainioon mediasta ja siihen liittyvistä asioista, viestinnästä sekä partion tavoitteista viestinnän kannalta. Kurssilla opituista taidoista on varmasti hyötyä myös partion ulkopuollella lisää Sampo Rapelin. Yksi osa kurssia on haastatteluharjoitukset, joissa jokainen pääsee testamaan taitojaan erilaisissa haastattelutilanteissa ja saa siitä vielä palautettakin. Anri Liikamaan mielestä esiintymistaidot kohentuivat kurssilla nopeasti ja haastatteluharjoitukset olivat todella tehokkaita.

Vaikka kurssilla on pääosassa kouluttautuminen ja uusien taitojen oppiminen, silti siellä jää aikaa myös uusiin ihmisiin tutustumiseen. Katariina Sinivaara kertoo, että oli hauskaa tavat partiosta aidosti kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä sekä keskustella erilaisista partioon liittyvistä aiheista ja ideoida uusia juttuja. Viikonlopun aikana kurssilaiset pääsivät mm. ideoimaan, mitä kaikkea tulevalla partio viikolla voisi tehdä.

1-IMG_3668 (kopio)Näillä näkymin seuraava YSP-kurssi järjestetään taas vuoden päästä ja haku sinne alkaa syksyllä 2015. Kurssille kannattaa hakea, jos löytyy kiinnostusta mediaa ja viestintää kohtaan tai on ylipäätään innostusta kehittää partiota harrastuksena, summaa Anna Suihki.

Lisää kuvia viikonlopulta löydät meidän Facebookista!

Teksti: Kaisa Huttunen         

Kuvat: Meri Öhman, Kaisa Huttunen & Aapo Rainio