YSPien flashmob-paja sai paljon näkyvyyttä Explossa

25.-27.10. Riihimäelle kokoontui yli 1000 samoajaa ympäri Suomen. Viikonlopun aikana oli paljon erilaista ohjelmaa allasbileistä ohjelmallisiin ruokailuihin. Lauantaina samoajat kiersivät työpajoja, joiden aiheet sai valita oman kiinnostuksen mukaan. Medialähettiläiden Flashmob-paja keräsi paljon kiinnostuneita ja sitä olivat vetämässä Malin Männikkö, Iiris Somervuori, Eemil Hakala ja Miko Suominen YSPeistä.

Flashmob-pajassa tarkoitus oli suunnitella jokin flashmob, joka pystyttäisiin toteuttamaan viikonlopun aikana. Osa osallistujista oli ensimmäistä kertaa järjestämässä vastaavaa tempausta, kun taas toiset olivat jo konkareita. Flashmob tarkoittaa siis jotain tapahtumaa, jolloin suuri määrä ihmisiä kokoontuu yllättävään paikkaan tekemään jotain yllättävää. Viikonlopun aikana saimme aikaan seitsemän erilaista flashmobia!

Hyvän lopputuloksen saamiseksi tempaus piti suunnitella hyvin. Inspiraatiota tarjosi mm. youtube, josta löytyi paljon aiheeseen liittyviä videoita. Isolla joukolla ideoita tuli useampia ja jotkin jäivät vielä hautumaan ja talteen mahdollista seuraavaa kertaa varten. Kun suunnittelu oli tehty, piti siirtyä käytännön harjoitteluun. Muiden pajojen osallistujat hämmästelivät käytävän päässä harjoiteltavia liikkeitä ja tapahtumia, sillä mukaan mahtui niin biletyksen kaatumisharjoituksia, ponileikkiä, makareenaa ja jäykkää kävelyä.

Itse flashmobeja toteutettiin pitkin Riihimäen keskustaa, sekä ihan vaan partiolaisten keskuudessa. Ihmetystä herättivätkin eniten ruokalaan valuvat makuupussimadot ja iltabileiden kaatuneet tanssijat. Osa kävi myös tanssimassa letkajenkkaa läheisessä McDonaldsissa, kun taas toiset juoksivat Prismaa ympäri ponileikin tahtiin. Kenellekään ei tainnut jäädä epäselväksi että viikonlopun aikana oli ollut yksi paja, jonka aiheena oli Flashmobit.

Olethan hakenut?

P.S. Viikonlopun aikana mainostettiin myös ahkerasti tulevaa YSP kurssia, olethan muistanut lähettää hakemuksesi? Katso lisää : http://ysp.partio.fi/2013/09/17/haku-seuraavalle-ysp-kurssille-kaynnissa/

Teksi & Kuvat: Iiris Somervuori